Billedgalleri
Nyheder
Tilbud om gratis sommerferie
„De andre kom på ferie, - det gjorde vi også…..“Folkekirkens...

Vi samler ind digitalt til verdens fattigste den 14. marts

Vær med, når en digital udgave af Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 14. marts 2021. Sammen gør vi en forskel for mennesker i yderste nød.

GIV ET BIDRAG HER


Lige nu står problemerne i kø for verdens fattigste.
Klimaforandringernes konsekvenser er en realitet, samtidig har corona-pandemien været med til at forværre problemer, der eksisterer i forvejen. Sult, ulighed og konflikter.
Vi må som næstekærlige mennesker ikke vende det blinde øje til. Verdens fattigste har mere end nogensinde brug for en håndsrækning. Vi må i stedet bevare håbet og troen på, at vi kan gøre en forskel.
D. 14. marts har du konkret mulighed for at gøre en forskel. Her sætter vi alle digitale sejl til og samler ind til verdens fattigste.

Klimaproblemer øverst på listen
I Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi regnen udebliver og høsten slår fejl år efter år. I Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk.
Klimaforandringerne er her – konsekvenserne er bare ikke ligeligt fordelt på verdensplan. Det er verdens fattigste, der rammes hårdest. Mennesker, der i forvejen ingenting har.
Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Og i den periode har der altid har været naturkatastrofer – men aldrig i det omfang, vi oplever nu.
Vi må handle nu, hvis vi skal redde liv. Verdens fattigste behøver konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år.
Når vi samler ind den 14. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:
- Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser
- Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand
- Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr

Gør en forskel - meld dig som digital indsamler
For andet år i træk sætter Corona-pandemien en stopper for vores traditionelle dør-til-dør indsamling. Men det betyder ikke noget for dem vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Det betyder noget, at den når frem.

Derfor kan du stadig gøre en verden til forskel ved at melde dig som digital indsamler hos din indsamlingsleder.

Så kontakt allerede nu Solvej Gasseholm på 60806082 eller gasseholm@hotmail.com for at melde dig som indsamler. Du kan også tilmelde dig på blivindsamler.dk.

”Den årlige sogneindsamling er altid en hyggelig søndag. Det er en god og meningsfuld måde for familier at være sammen på, og det samler folk om en vigtig sag til gavn for verdens fattigste,” siger Solvej Gasseholm indsamlingsleder i Ellebæk og Måbjerg Sogn

Billede. I Nepal ødelægger klimaforandringerne de traditionelle rismarker. I landsbyen Parsatal har indbyggerne fået hjælp til at lave de tidligere rismarker om til en fiskesø. Hvert år sætter Folkekirkens Nødhjælp 5.000 småfisk ud i den kunstige sø.
Klimaforandringerne betyder, at vi skal tænke i nye alternativer som at dyrke quinoa og amarant i stedet for majs. Det er afgrøder, der har brug for mindre vand, og de kan være med til at give familier en mere varieret og nærende kost. Foto: Jakob DallDet sker
13.4.21
Babysalmesang i Ellebæk Kirke
Se mere her
14.4.21
Café i Ellebæk Kirke
AFLYST
Se mere her
16.4.21
Åben café i Måbjerg Kirkehus
AFLYST
Se mere her
19.4.21
Platformen i Ellebæk Kirke
AFLYST
Se mere her