Indhold
Billedgalleri
Nyheder
Sognehøjskole i Ellebæk Kirke
Mandag d. 5. oktober kl. 10.00. Anna Dinesen, Struer, fortæller om Tove Ditlevsens......
Musikgudstjeneste i Ellebæk Kirke
Søndag den 27. september 10.30 En stemningsfuld helhedsoplevelse af kormusik,......
Efterårskoncert i Ellebæk Kirke
Tirsdag d. 29. september kl. 19.30. Samspil og solospil med musik af...
Velkommen til café i Ellebæk Kirke
Onsdag d. 30. september kl. 14.45. Sangeftermiddag v/ tidligere provst Asger......

Om Ellebæk Kirke


Ellebæk Kirkes historie

Fra ca. 1970 skete der en kraftig udbygning af Holstebro i nordvestlig retning, og store parcelhuskvarterer skød op. I december 1971 anmodede Måbjerg menighedsråd Holstebro Kommune om, at der ved planlægning af den nye bydel blev taget hensyn til en ny kirke.

I 1976 valgte menighedsrådet et kirkebygningsprojekt, udarbejdet af arkitekt Holger Jensen blandt i alt fire forslag. Året efter skænkede Holstebro Kommune en grund på i alt 3649 m2 , centralt placeret i det store boligområde. Første spadestik blev taget i april 1979 og i november 1980 blev kirken indviet af biskoppen over Viborg Stift.
Hent PDF med billedserie fra kirkebyggeriet mm. her:

Tilknyttet fil:    Ellebæk Kirke bygges (4623 Kb)
På det store pulpitur i kirkens nordside står orglet, der er på 20 stemmer, fordelt på to manualer og pedal. Orglet er bygget i 1981 af Marcussen & Søn, Åbenrå. Orglet er et barokorgel, men da der er svelle for hovedværket, kan der fint spilles romantisk musik også. Orglets klang er blød og rund. Orglet udgør ved sin placering og sin udformning en uundværlig del af kirkerummets arkitektur.
Bag orglet i kirkens nordlige fløj findes et stort øverum for organisten og Ellebæk Kirkes kor.
I august 1989 indviedes kirkens billedtæppe, vævet af kunstneren Berit Hjelholt, (som også har vævet billedtæpperne bag Folketingets talerstol). Motivet er inspireret af Jesu lignelse om den kristne tro, der er som et sennepsfrø (Matt. 13,31-32), som vokser op og bliver et træ, hvor fuglene bygger rede i dets grene. Billedtæppet er vævet af uld og farvet med naturfarver, som kunstneren selv har produceret. Lysets spil i tæppet giver det et særligt udseende.
I april 2008 indviedes et nyt indgangsparti med baldakin i Ellebæk Kirke.
I en tilbygning til kirken, Ellebæk Kirkes ungdomscenter (EKU), opført for privat skænkede midler, holder KFUM&KFUK-spejderne til.
 
Da Ellebæk Kirke blev bygget lå den i Ellebæk kirkedistrikt, som var Måbjerg Sogns vestlige del. Pr. 1. oktober 2010 blev Ellebæk et selvstændigt sogn, og pastoratets 3 præster er fortsat i lige grad tilknyttet Måbjerg Sogn og Ellebæk Sogn.
Kirken har i øvrigt navn efter bækken Ellebæk, hvis løb over en kort strækning danner sognegrænse mod vest.

Ellebæk Kirkes 21 m høje tårn rummer fire klokker, støbt i Holland. Hver klokke bærer sin inskription: a) Eder er i dag en frelser født b) Kristus er opstanden c) Kom til ham den levende sten d) Se, din konge kommer til dig

 

Kirken er åben mandag - torsdag fra 9-16, fredag fra 9-12
Det sker
25.9.20
Åben café i Måbjerg Kirkehus
Se mere her